Trichomonas vizsgálat. A trichomoniasis


trichomonas vizsgálat

A fertőzés alapvetően szexuális úton terjedde uszoda- vagy fürdővíz közvetítésével vagy közösen használt törülköző, mosdókesztyű által is átvihető.

A fertőzés az esetek százalékában tünetmentes. Ha jelentkeznek tünetek, akkor azok a következők: habos, zöldes hüvelyi folyás, a szeméremtest és a hüvely érzékenysége, valamint a húgycső, a hüvely és a méhnyak gyulladása.

trichomonas vizsgálat

A kórokozó károsítja a méhnyakban lévő nyákcsapot, amelynek az a szerepe, hogy védelmet nyújtson a kórokozókkal szemben. Ennek sérülése révén a belső nemi trichomonas vizsgálat fogékonyabbá válnak egyéb fertőzésekkel szemben.

trichomonas vizsgálat

A fertőzés STD szűréssel mutatható ki. A szűrés előtt, kérjük, tájékozódj róla, hogyan szükséges felkészülni a vizsgálatra.

Gyneacology. Trichomonas vaginalis. Pap smear.

A Trichonomas fertőzés kezelése és megelőzése A fertőzés kimutatása esetén a partner is kezelésre szorul az újrafertőződés elkerülése érdekében. A kezelés módját szakember határozza meg. A megelőzés egyetlen módja, hogy megelőzzük a fertőzést vagy újrafertőzést, hogyha minden egyes trichomonas vizsgálat óvszert használunk, korlátozzuk a partnerek számát és rendszeresen részt veszünk szűrővizsgálaton.

trichomonas vizsgálat